Smartphone

Smartphone, sta je smartphone, Iphone, BlackBerry, Android, Windows phone?

Koja je razlika izmedju razlicitih marki smartphona kao sto su Iphone, Android, Blackberry, HTC, Windows phone i ostalih pametnih telefona na trzistu?

Koja je najbolja osobina jednog smartphona kao sto je Iphone, Android, Blackberry, Windows phone ili jednog od ostalih najboljih smartfona?

Koja je velicina ekrana jednog smartphona?

Kada je pocela prica o smartphonima?

Smartphone, sta je smartphone, Iphone, BlackBerry, Android, Windows phone?

-Izgubili ste se, neznate kuda, nemate koga da pitate, ukratko nemate smartphone? Nista se ne brinite,tu je vas Smartfon(Smartphone) ili u narodu poznat kao “pametni telefon” koji ce vam odmah pokazati put do vaseg zeljenog mesta. Pored toga sto smartphone poseduje klasicne opcije jednog mobilnog telefona,on poseduje u sebi operativni system(OS) sto ga stavlja rame uz rame sa racunarom, smartphone je jedna vrsta dzepnog racunara. Snaga procesora ovog “dzepnog racunara”(pocket PC) dostize I do jednog gigaherca kao sto je to slucaj sa Iphone-om proizvodjaca Apple-a ili Androida, smartphona kojeg je na trziste lansirala americka firma gigant interneta Google. Zbog mocnog procesora pametni telefon ili smartfon kao sto je Iphone, Android, Blackberry, ili Windows phone moze vrlo brzo da preuzima ili salje(Download, Upload) podatke preko interneta, moze da cita ili salje E-mailove. Sa jednim smartphonom mozete kao i sa kompjuterom da pristupite socijalnim mrezama kao sto su Facebook,Twitter… kao I reprodukciju video klipova.

Smartphone Aplikacije

Smartphone Power

Koja je razlika izmedju razlicitih marki smartphona kao sto su Iphone, Android, Blackberry, HTC, Windows phone i ostalih pametnih telefona na trzistu?

-Postoji samo konceptualna razlika izmedju samih Smartphone uredjaja ili telefona koji su na trziste izbacili svi vodeci proizvodjaci- Apple(Iphone), Google(Android), Research In Motion ili RIM(Blackberry), Microsoft(Windows phone), Samsung, HTC(HTC mobile), Nokia itd. a ona se nalazi u njihovom softveru ili OS koji se nalazi u njima od kojih su znaci najpoznatiji “Android”, Windows Mobile” I “Symbian”, dok je Macintosh operativni system namenjen iskljucivo za Appleov Iphone a BlackBerry za istoimeni smartphone.

Koja je najbolja osobina jednog smartphona kao sto je Iphone, Android, Blackberry, Windows phone ili jednog od ostalih najboljih smartfona?

Smartphone igrice

Sony Ericsson Xperia X8

-Najbitnije stvari kod jedno pametnog telefona ili smartphona jesu aplikacije kojima se obogacuje operativni system inteligentnog telefona. Do sada je razvijeno vise milijardi aplikacija koje mogu biti obrazovnog, informativnog ili zabavnog profila. Iphone aplikacije, Android aplikacije, Blackberry aplikacije, Windows phone aplikacije i ostale smartphone aplikacije omogucavaju korisniku preuzimanje video klipova sa interneta, pristup omiljenim socijalnim mrezama I time mu omogucava da stalno ostane u kontaktu sa svojim prijateljima. Ako vam se desi da izgubite vas Smartphone ili ako vam ga neko ukrade nemojte da panicite jer pomocu aplikacije Mobile tracker mozete saznati vas IMEI kod,kao I broj nove telefonske kartice koja se nalazi u vasem telefonu u tom trenutku.

Koja je velicina ekrana jednog smartphona?

-Kod pametnih telefona dijagonala ekrana se krece od 2.5 do 4.3 inca ili od 6.5 do 11.2 cm koji je cesto osetljiv na dodir(touch screen).Kada se radi o ponudama Smartphone uredjaja ili smartphone telefona na Srpskom trzistu nezaostajemo za vodecim svetskim trendovima. U svojim ponudama mobilni operateri imaju skoro sve najnovije modele smartphona cije se cene razlikuju od tarifnog paketa I korisnickog ugovora koji se uzme. U slobodnoj prodaji

Najpovoljniji i najjeftiniji pametni telefoni

IPhone 4

se cene najboljih smartphona krecu od osnovnih modela oko 150 evra pa do najboljih(kao sto je Iphone smartphone na primer) kojima cena doseze I do 800 evra.

Kada je pocela prica o smartphonima?

Prica o Smartphone telefonima zapocinje 1992. Godine kada je IBM lansirao svoj prvi concept Smartphone-a nazvan Simon, na sajmu COMDEX u Las Vegasu.Simon nije imao klasicnu tastaturu za biranje brojeva,vec je imao ekran osetljiv na dodir sto je u to vreme impresioniralo I najzahtevnije kriticare.Osim sto je posedovao osnovne funkcije jednog mobilnog telefona, Simon je imao 11 programa kao sto su: E-mail klijent,aplikaciju za slanje telefaks poruka,jednostavni calendar,adresar I program za vodjenje beleski(osnovni program korekcije teksta).2000 primeraka je proizvedeno izmedju 92’ I 94’ godine.Kasnije tokom 1996. Godine na trziste stize model Nokia Communicator koja je dugo imala vodecu poziciju na trzistu pametnih mobilnih telefona. Znacajan uticaj na popularnost koncepta Smartphone imala je kompanija Microsoft 2002 nazvavsi novu generaciju proizvoda “Microsoft Windows Powered Smartphone 2002”.

Powered by WordPress | Designed by: video game | Thanks to seo, seo services and Etiketten drucken